Löysin lapsuudenkotini vintiltä ikivanhan, jo minun päälläni olleen villamekon. Mummoni oli kova kutomaan ja varmaankin tämäkin oli hänen tekemänsä. Muistan mekon olleen myös nukkeleikessäni nuken päällä. Vuodet ja ne leikitkin kuitenkin olivat jättäneet jälkensä mekkoon parin pienen reijän muodossa. Vai oliko jokin ötökkä mahdollisesti järsinyt sitä vintillä vietettyinä vuosina.

Kuitenkin mekko on mielestäni kaunis ja vaatinut useamman tunnin työtä ennenkuin on ollut valmis. Nyt päätinkin kunnostaa sen uudelleen käyttöön. Virkkasin lähes saman sävyisiä turkooseja kukkasia ja peitin niillä pienet reijät. Lisäsin kukkia etu- ja takapuolelle myös reijättömiin kohtiin. Summittaisesti, sinne tänne, epäjärjestykseen. Samalla söpöstytin turkoosit villasukat asuun sopiviksi samoilla kukkasilla. Mielestäni mekosta tuli suloinen, vielä suloisempi se on käyttäjänsä päällä. Ja kun mekko on jo näin monta vuosikymmentä säilynyt käyttökelpoisena, saa nähdä kuinka kauan se vielä tehtävässään jatkaa.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: