Olen hulluna kakkuihin. Enkä välttämättä niiden syömiseen, vaan tekemiseen. Mielelläni kokeilen ideoita, joita tulee vastaan mistä milloinkin tai toteutan lasten toiveita hauskoista kakuista. Senpä tähden ei tarvitse olla kovinkaan merkittävä tilaisuus, kun juhlistan sitä kakulla.

Tällä kertaa vuorossa oli omenakakku. Omenaa ja sen makua tämä kakku ei kyllä ole nähnyt, mutta ulkoisesti on omenan mallinen. Kokosin kakun kapeaan ja korkeaan vuokaan, jotta siitä olisi helppo muotoilla omena. Sisällä on kuusi kerrosta sokerikakkupohjaa kostutettuna appelsiinimehulla. Väliin tein moussen tuorejuustosta, kermasta ja valkoisesta suklaasta, maustettuna appelsiinilla ja vaniljalla. Loppumuotoiluun käytin kermavaahtoa.

DSC03982
Lohkottu omena

Ompunraakileen kuorrutin marsipaanilla. Muotoilin marsipaanista omenalle myös karan ja lehtiä. Kakun alaosaan tein marsipaanista heinikkoa ja lisää lehtiä. Muutama kukkanen vielä ja iloinen mittarimato ja kakku on valmis.

On kiva, jos kakku näyttää hyvältä, mutta tärkeintä on, että se maistuu siltä. Syöjäraatilaisten mielestä tämän kakun maku oli kohdillaan ja kakku sai hyväksynnän. Mittarimatokin tuli syödyksi.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: