“Todellista pilkunviilaajaperfektionistin koulutusta epätäydellisyyden hyväksymiseen”, ajattelin, kun tein tämän vuoden vappumunkkeja. Niin toisistaan erilaisia niistä tuli.Eri kokoisia, eri näköisiä ja suoraan sanoen jokseenkin rumia.

Päätin nimittäin tavallisten reikämunkkien sijaan tehdä lusikkamukkeja Sikke Sumarin ohjeella. Ihan mielenkiinnosta, sillä ohje erosi tavallisesta munkkiohjeesta. Taikinakin tehtiin nurinkurisesti aloittamalla jauhojen sekoituksella ja neste lisättiin vasta lopuksi. Nämä örkkimunkit sarvineen ja jalkoineen olivat kyllä hurjan hyviä, vähät siis rosoisesta ulkomuodosta. Ja eikös vappuun sovi kaikki omituiset otukset niin miksikäs ei sitten sarvekkaat munkit.

DSC04166
Porkkanakakku pikkuporkkanoineen.

Lasten koululla oli taas perinteiset vappumarkkinat ja isomman pojan luokka piti siellä kahviota. Täytyihän sinnekin tietysti leipoa. Ensimmäisenä poika ilmoitti, että juustokakku täytyy olla. Teinkin ananasjuustokakun, josta pikku säväyksellä sitruunaa tuli oikein maukas.Kuvaa en tietenkään muistanut ottaa, harmi sillä valkoinen kakku keltaisella ananaskuorrutteella oli myös kauniin näköinen.

Lisäksi leivoin porkkanakakun, joka on minun itseni lemppareita, varsinkin kuorrutus on mielestäni äärimmäisen maukas. Päälle vielä väkersin sokerimassasta pikku porkkanat. Kun kakku leikataan osiin, joka palan päällä on yksi pikku väriläiskä.

Näiden lisäksi tein gluteenittoman ja laktoosittoman kääretortun. Gluteenittomat leivonnaiset ovat nykyään yhtä helppoja tehdä kuin ns. tavallisetkin, kaupoista löytyy niin paljon hyviä jauhoseoksia ja apuaineita leivonnaisten onnistumisen takaamiseksi. Itse käytin tällä kertaa maissi- ja perunajauhon seosta torttupohjassa. Välissä oli persikkaa ja laktoositonta kermaa vatkattuna.

DSC04167
Riemunkirjava kääretorttu.

Koristelin kääretortun vappumaiseksi tomusokerikuorrutteella ja sokerimassakukilla sekä strösseleillä. Löytyy siis serpentiinit ja vappukukat. Vähän turhan kirjavaa minun makuuni, mutta sopii kait päivän teemaan. Ja poikien mielestä oli juuri hyvä.

Vielä on tippaleivät tekemättä, pitkään aikaan en niitä ole tehnytkään, mutta luulenpa, että huomenna niitäkin valmistuu.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: