Maanantaipäivät jotenkin on aina maanantaipäiviä, ihan ok, mutta jotenkin ne vähän takkuavat, eivätkä välttämättä ole lempipäiviäni. Tänä maanantaina päätin hauskuttaa itseäni ja muutamaa muutakin hauskalla kakulla. Itselläni ainakin oli hauskaa kakkua tehdessä ja toivon, että mutainen ulkonäkö ei vie keneltäkään ruokahalua. Jotenkin kuitenkin uskon että syödyksi kakku lopulta tulee, sen verran hyville eri osa-ainekset maistuivat tuossa tekovaiheessa, kun niitä maistelin.

Tässä kakussa kolme possukaverusta ovat päässeet sammioon mutakylpyyn. Siinä voi nautiskella ryömien ja sukeltaen. Tai ihan vaan selällänsä köllötellen. Aurinkokin paistaa näiden possujen maanantaipäivässä, on lämmin, vielä lämpimämpi kuin mitä tuolla ulkona ja kukat jo kukkii. Kesä taitaa siis olla hitusen pidemmällä.

DSC04205
Possukaverit mutakylvyssään.

Ihan vakavasti ottaen nämä sokerimassasta muotoillut porsaat uivat suklaakermakuorrutteessa. Kuorrutteen alla on keksipohja jonka päälle palastelin reiluiksi palasiksi tuoreita mansikoita. Ei valitettavasti vielä maukkaita suomalaisia, mutta kyllä nuo ulkolaisetkin pitkän talven jälkeen ihan hyviltä maistuivat. Tuovat hieman raikkautta muuten kovin makean suklaiseen kakkuun.

Mansikoiden päällä on valkosuklaatuorejuustotäyte. Aina niin hyvää. Sammion reunapuut ovat punaisesta Royal-suklaalevystä leikeltyjä palasia. Melkoisen suklaisenmakea herkku, mutta auttaa viikkoa lähtemään käyntiin. Vakavamielisempi olen jonain toisena päivänä.

DSC04212
Ei pelkkää suklaata pohjaan asti.

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: