Isoja ruutuja virkaten

Isoäidin neliöt ovat lemppareitani. Niitä voi tehdä niin monenlaisina ja moneen tarkoitukseen ja aina ne ovat yhtä ihania.

Ne voivat olla pieniä tai suuria, tyylikkään hillittyjä ja huomiota herättämättömiä tai riemukkaan monivärisiä piristysruiskeita. Ja ne ovat niin helppoja tehdä. Koukku ja lankavyyhti ovat aina helposti saatavilla ja mukana kulkemassa. Voi virkata vain yhden tai koko lauman neliöitä ja yhdistellä niitä tarpeen mukaan.

Kaikesta tästä ylistypuheesta voi päätellä, että aika paljon olen niitä virkannut. Kun yhtä työtä tekee, mielessä hahmottuu jo uusi idea, mihin niitä voisi käyttää. Niiden tekemiseen jää kirjaimellisesti koukkuun, aloitettuaan ei malttaisi lopettaa.

DSC04138
Iloisenkirjava pikkupeitto.

Yleensä tykkään melko hillityistä ja vaaleista sävyistä, mutta tästä peitosta piti ehdottomasti tulla iloinen ja värikäs. Nyt myös valitsin koukuksi tavallista isomman koukun ja siitä syystä neliötkin valmistuivat melkoisen nopeaan. Valkoisen lisäksi minulla oli kuutta eri väriä ja värisävyt vaihtavatkin paikkaansa niin, että tuli kuusi erilaista neliötä, kaikissa valkoinen keskus ja uloin kerros. Yhteensä tein kaksitoista neliötä ja virkkasin ne yhteen valkoisella langalla.

Taustan ompelin valkoisesta fleecestä. Näin peitosta tuli vähän tukevampi ja hillitympikin. Samalla tavalla valkoiset virkkaukset rauhoittivat peittoa.

Pikkupeitto meni pikkuisen käyttöön, joten kokokin on ihan sopiva. Ja on iloisen värikäs katseltava, sekä lämmittää tarvittaessa.

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: