Kaupassa silmiini osui kyltti “puutarhakeijun valtakunta”. Mielikuvitukseni rupesi heti laukkaamaan millainen se voisi olla. Kukkia, vihreyttä,  rehevyyttä, vettä, syötäviä ihanuuksia tai mitä tahansa kaunista. Kyltinhän voisi rippustaa vaikka omenapuun oksaan heilumaan.

Kotona nurkassa oli puinen salkku. Tuo on kai jonkin vanhan työkalun säilytyssalkku, jonka olen jostain joskus pelastanut. Nyt siitä sai tulla minun puutarhakeijulleni valtakunta parvekkeelle.

Vuorasin salkun ensin muovilla, jottei se kärsi kosteudesta niin paljon. Sitten multaa ja mielikuvituksen mukaan kaikkea kivaa. Olin juuri hakenut mummolan kalliolta noita mehikasveja ja ne odottivat pääsyään johonkin. Siispä puutarhakeiju sai ne.

DSC04494
Vanha puinen työkalusalkku.

Valtakunnan keskellä kulkee polku, jota mehikasvit reunustavat. Valtakunta on rajattu kivistä tehdyllä aidalla, kivien päällä on keijun hyvä istuskellakin ja ottaa aurinkoa. Puukin täytyy tietysti olla. Kävin kaivamassa nurmikolta vaahteran taimen. Eiköhän se tuossa tämän kesän kasva, säästyy ainakin ruohonleikkurilta.

Annoin vielä keijulle pienet haravat, lapion , kastelukannun ja ämpäreitä. Pääsee sitten hoitamaan puutarhaansa.

DSC04495
Sammakko ja viimeinen raparperi.

Koulussa ekaluokkalaiset olivat laulaneet äidin kasvimaasta ja sammakosta. Meidänkin ekaluokkalainen lallatteli sitä kotona. Jostain kaapin kätköistä löytyi pikkuinen sammakko päivänvarjoraparperinsa kanssa, luonnollisesti se on puutarhakeijun hyvä ystäavä ja pääsi valtakunnan asukiksi. Tällainen valtakunta tällä kertaa, saattaapa valtakuntia ilmestyä kesän aikana lisääkin.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: