Pikainen kakku

Kaverini ilmoitti poikkeavansa jutulle ja kaapissa ei ollut muuta hyvää kuin kaupan keksejä. Jotain parempaa piti saada.

Tein pikapikaa kääretorttupohjan suoraan kahteen saman kokoiseen pyöreään vuokaan. Torttupohjien jäähtyessä  vaahdotin purkillisen kermaa ja sekoitin sen maustamattoman tuorejuuston kanssa, sokeria ja vaniljasokeria sekaan.

Tuoreet marjat olisivat olleet täydellistä, mutta koska niitä ei ollut, korvasin ne pakkasen aarteilla, viime kesäisellä mansikasurvoksella. Oikeastaan pakkanen pitäisikin syödä pikkuhiljaa tyhjäksi vanhoista marjoista.

Sitten kasaus, vuorotellen torttupohjaa, marjaa ja tuorejuusto-kermavaahtoa. Kerroksiahan voi olla niin monta kuin haluaa. Ja välissä omaa lempimarjaa. Päälle vuolin lastuja valkoisesta suklaasta ja tiputtelin vielä minivaahtokarkkeja. Helppoa ja nopeaa. Ja muokattavissa niin maun kuin kaapin sisällönkin mukaan. Koska minulla oli survottua mansikkaa, en kostuttanut torttupohjaa millään. Tuoreiden marjojen kanssa kannattaa ehkä hieman kostuttaa mehulla.

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: