Syksy kun kohta koittaa, kampeavat siilit talvipesiinsä. Vielä voi siilejä nähdä liikkeessäkin, mutta minä tein siilin, joka jäi lopulta rapulle istuskelemaan, ja viihtyy siinä vaikka lunta tulisi.

Tämä piikikäs on tehty männynneulasista, säkkikankaasta ja muutamasta puuhelmestä. Sisällään sillä harmaata, kuivakukille tarkoitettua kukkasientä.

Ensin kukkasienestä muotoillaan puukon avulla siilinmallinen vartalo. Tuollaisesta tavallisesta tiiliskiven mallisesta palasta tulee yksi iso ja yksi pikkusiili. Isoon leikataan noin 3/4 palasta, pieni siili tulee siitä loppupätkästä. Kuvassa on pikkusiilin vartalo. Vartalon muotoilu ei ole kovin tarkkaa, piikithän sen peittävät.

DSC05205
Tarveaineita ja pikkusiilin vartalo.

Kun vartalo on valmis, katkotaa männyn havuista parin sentin pituisia pätkiä, joissa on neulasia. Näitä pistellään vieri viereen siilin vartaloon, kunnes koko keho on piikkien peitossa. Jos oksan pätkät ovat liian ohkaisia, eivätkä oikein pureudu sieneen, voi apuna käyttää vaikka sukkapuikkoa, jolla pistellä reikiä.

Kuono päälystetään vaikka voimapaperilla tai säkkikankaalla, kuten minä tein. Sopivanlaisen puuhelmen puolittamalla saa silmät ja toisesta nenän. Kuumaliima on erinomaista naaman kiinnitysainetta. Silmätkin kiinnittyvät sillä helposti. Minun siilini sai vielä “kukkasen hiuksiin” tai tammenterhon piikkeihinsä, sillä hän on sievä tyttösiili.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: