Taas oli kaikenlaisia pieniä juhlapäiviä, joita käytin tekosyynä kakun leivontaan. No, leivonpa minä kakkuja ilman syytäkin, mutta pikku juhlimiset ovat aina hyvä syy.

Yhteen “juhlimiseen” tein mutakakkua, eli tummaa suklaista kakkua, joka paistettaessa jätetää keskeltä hieman kosteaksi, “mutaiseksi”. Rasvainen ja sokerinen tämä kakku kyllä oli, mutta poikkesi tavallisesta mutakakusta hieman. Yleensä tähän kakkuun laitetaan reilusti myös sitä suklaata, mutta tässä ei sitä ole laisinkaan, tummaa kaakaojauhetta kylläkin. Sopii siis niillekin, jotka suklaata eivät voi syödä. Jos vain kaakao sopii.

 

DSC05192
Tummaa ja vaaleaa, voimakkaita makuja.
DSC05051
Minikisu minikakulla.

Mutakakku on voimakas ja tuhti kakku. Vastapainoksi tummalle pohjalle tuli valkosuklainen tuorejuusto-kermakuorrutus. Päälle vielä valkosuklaisia kukkasia koristeeksi. Nam.

Erään toisen minijuhlan kakku sai koristeekseen miniminikisun, koska juhlakin oli pikkuinen ja niin juhlijakin.

Tällä kisuliinilla on korkeutta pari senttiä ja se on muotoiltu sokerimassasta. Ympärilleen kisu sai tietenkin kukkasia, jos vaikka rupeaa väsyttämään, niin kukan terälehdelle voi hyvin kallistaa päänsä ja ottaa unet. Kakulla on kermakuorrutus ja sisällä kuusi ohuen ohutta kerrosta kakkupohjaa ja välissä mansikkarahkamoussea.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: