Talvi kun alkaa lähestymään, kaapista kaivetaan paksumpaa vaatetusta. Meillä se tarkoittaa myös sitä, että kaikenlaiset örkit ja otukset alkavat vaatimaan myöskin lämmikettä päälleen.

Eihän niitäkään voi jättää palelemaan, vaan se on tartuttava puikkoihin ja kudottava jotain lämmintä. Yleensä pipo ja kaulaliina auttaa jo aika pitkälle, otukset selviävät niillä pahimmasta kylmyydestä.

Tämä hiirulainen oli niin surkeassa tilanteessa, että sillä ei ollut rihman kiertämääkään kun se ruinasi pääsyä matkaani kaupan hyllyllä. No tilannehan korjaantui pipolla, housuilla ja paidalla. Koska yksi osa hiirulaisen persoonaa oli hänen muhkea mahansa, housut ja paita piti tehdä niin, että komea kumpu pääsee kurkkimaan. Eipähän ole hiiri kuitenkaan nälässä ollut, vaikka ilman housuja olikin.

DSC05410
Muhkeamahainen seikkailija.

Housuihin piti tietenkin tehdä myös tasku, jos vaikka vipellellessä tulee matkaan otettavaa tavaraa eteen. Saa sen sitten mukaan taskuun.

Ja henkselit täytyy olla, eihän moisen mahan päällä muuten housut pysy. Ja koska tällä hiirellä on jotenkin suuruudenhullu luonne, se valkkasi housuihinsa mahdottoman suuret napit. Olkoon niin, jos tahtoo.

DSC05408
Eipä päätä palele.

Toinenkin otus valitti pään palelua. Saihan sekin sitten pipon. Itse asiassa tällä otuksella on pitkä lista tarvittavista varusteista. Listalta löytyy niin sukkaa, hanskoja ja paitoja. Vähitellen se kai niitä myös saakin. Eihän nyt tuota ystävällistä hymyä voi vastustaakaan. Ja nätisti se osaa pyytääkin.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: