Vuosia sitten tein ensimmäisen kerran joulupakettia Joulun lapsi- keräykseen Romaniaan. Tietenkin selitin asiaa meidän silloin noin kolmevuotiaalle pojalle. Asia jäi jotenkin hänen mieleensä. Kai se oli ensimmäisiä kertoja, kun hän ymmärsi, että kaikilla asiat eivät ole yhtä hyvin. Seuraavana jouluna hän kysyi: “Tehdäänkö me taas niitä joululahjoja Romaniaan”.

Siitä lähtien joka vuosi olemme tehneet paketteja. Vakiolahjoina on kynäpussit tarvikkeineen ja vihot. Pojat täyttävät pussit tarkkoina, että jokaiseen tulee yhtä paljon värejä ja tarvikkeita. Hammasharjoja, kampoja, tarroja ja muuta sellaista menee yleensä aina lahjakassiin.

Joka vuosi olen tehnyt jotain leluja. Kaikkia en edes muista, paitsi sen ensimmäisen joulun. Silloin tein kymmenen puista kilpa-autoa, jokaisessa oma numeronsa. Eri paketteihin ne päätyivät ja kisailevat ehkä vieläkin jossakin.

DSC05503
Pöllöt lentovalmiina maailmalle.

Tänä vuonna ompelin pöllöjä. Ne ovat mielestäni niin ihania otuksia. Ja viisaitakin ovat. Kun piirtelin pöllön kaavan, isompi poika kysyi heti: “Teetkö noita sinne Romaniaan?”  Ja ilmoitti, että tein pöllöjä viime vuonnakin, sen olin itse jo unohtanut.

No, viime vuoden pöllöt olivat erilaisia. Nämä lentävät nyt pois Suomesta . Toivottavasti ilahduttavat määränpäässään.

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: