Halloween ehti mennä, mutta sen jälkeen meillä oli pojan syntymäpäivät. Hän tahtoi kauhusynttärit. Vaikka alkuun vastustelinkin, annoin lopulta periksi. Onneksi ohi menneen halloweenin takia kaupoista sai edullisesti kaikenlaista kodin koristelurekvisiittaa, hämähäkinseittejä, hämähäkkejä, luurankoja, haamuja ja muuta. Ei minun lemppareitani, mutta olkoon.

Samalla päätettiin tehdä juhlista naamiaiset, joten vieraidenkin toivottiin pukeutuvan kauheimpiinsa. Itsekin vedin jalkaani luurankosukkahousut ja maalasin kasvoni zombiemaiseksi tukka sekaisin.

Sama teema jatkui tarjottavissakin. Popcornit ovat pääkallon aivoina. Sipsien seasta pilkistelee skorpiooneja ja hämähäkkejä.

DSC05513
Irtosormia murotaikinasta.

Syötäväksi leivoin myös irtosormia. Ne ovat tehty ihan tavallisesta muropikkuleipätaikinasta. Muotoiltu vain sormen mallisiksi. Kynsi tuli sopivasti kuoritusta mantelista. Uunissa manteli sai vielä vähän väriä ja tuli “aidomman” oloiseksi.

Toiseen päähän sivelin “verta” eli ohutta värjättyä tomusokerikuorrutetta.  Ei kun vaan sopivan kamalasti tarjolle.

Ohjelmana oli kammotusaiheista tietokilpailua, pääkallon heittoa ja ällöpurkkeja, joista piti löytää paperiklemmari mahdollisimman nopeasti. Purkissa, jonka sisältöa ei päässyt näkemään oli kaikenlaista kamalaa, kuten suolia eli keitettyä nauhamakaronia vedessä. Mielikuvitus hoitaa loput.

DSC05516
Zombie-kakkua.

 

Kakkuakin tietysti syötiin, samalla teemalla mentiin siinäkin. Zombie kaivautuu mullastaan. Tämä zombie on mielestäni kuitenkin ihan sympaattinen, mitään oikein kauheaa ei huvittaisi syödäkään.

Kakun sisällä oli valkosuklaatuorejuustomousse. Päällä eri makuisia sokerimassoja, joista itse zombiekin oli tehty.

DSC05553
Eipä löydy zombien varpaita kakun sisältä.

Kynttilöitä ei kakussa ollut. Kymmenen kynttilän virkaa hoitivat kaksi viisihaaraista kynttelikköä, sellaista, joita olisi voinut kuvitella vampyyrien linnassakin olevan.

DSC05584
Luurangon päälle valui steariinia.

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: