DSC05939
Lumiset kävyt.

Minun jouluni on hyvin valkoinen. Toivon jouluksi valkean lumista maisemaa. Taas ihana lumipeite suli pois, mutta edelleen uskon, että jouluna on lunta. Lumisuutta voi sillä välin askarrella sisälle. Ja koska lumi suli pois, materiaalia tähän askarteluun on helppo löytää.

Tarvitaan erilaisia käpyjä.

DSC05941
Erilaisia käpyjä.

Itse löysin kuusen- ja männynkäpyjä sekä noita isoja, joista jätän tarkemman lajimäärityksen tekemisen jollekulle asiassa viisaammalle. Jokin koristekuusi kuitenkin.

Kävyt kuivatetaan hyvin, jolloin ne aukeavat kauniisti.

Auenneisiin käpyisin kiinnitetään ripustuslenkki. itse kieputin ohutta rautalankaa ylempien suomujen lomasta. Kävyt upotetaan kokonaan maalin. Minulla oli purkki valkoista kalustemaalia, jota käytin tarkoitukseen. Varmasti mikä tahansa maali käy.

DSC05940
Valmiit kävyt odottavat paikkaansa.

Sitten vain valutellaan ylimääräiset maalit takaisin purkkiin ja asetetaan kävyt roikkumaan ja kuivumaan. Alle täytyy laittaa vaikka sanomalehteä, sillä kävyt tiputtelevat maalia hyvän aikaa.

Upottamalla käpyihin tarttuu paljon maalia ja niistä tulee painavia. Käteen otettaessa ne eivät tunnu kävyiltä laisinkaan. Lisäsin niihin vielä rusetit, hennon valkoise tietysti, kun itselleni tein. Joku toinen tykkää ehkä muun värisestä.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: