DSC05952
Tuiki, tuiki tähtönen.

Joulun tähti. Monessa muodossa tähdet kuuluvat jouluun. Minä virkkasin tähtiä nauhaan. Nauhan voi ripustaa kuuseen, oviaukkoon karmista karmiin tai mihin vaan. Nämä tähdet roikkuvat nyt ainakin hetken kranssissa ikkunalla.

DSC05958
Ensin keskiympyrä, sitten sakara kerrallaan.

Tähti virkataan tekemällä ensin aloituslenkkiin 15 pylvään muodostama ympyrä ja sulkemalla se piilosilmukalla. Jokainen sakara muodostuu virkkaamalla viisi ketjusilmukkaa, tekemällä nirkko piilosilmukalla kolmanteen silmukkaan koukusta laskien, seuraavaan kiinteä silmukka, sitten pylväs ja alalimmaiseksi pitkä pylväs. tämä kiinnitetään aina joka kolmanteen silmukkaan keskirinkulassa. Sitten jatketaan kohti seuraavan sakaran kärkeä ja sieltä alas takaisin keskelle. Jos virkkuu ei suju, niin samanlaisen tähtiketjun voi tehdä leikkaamalla paksusta huovasta tähtikuvioita, tai ohuesta kaksi, jotka liimaa yhteen.

DSC05951
Joulun tähdet.
DSC05955
Hyasintti villapaidassaan.

Tärkkäsin tähdet vielä kevyesti sokerilla. Eli 1 dl sokeria liuetetaan 1 1/2 dl kiehuvaa vettä. Annetaan vähän jäähtyä ja kastetaan tähti sinne. Sitten annetaan vain kuivua.

Kun langan kanssa sohvannurkkaan päädyin, kudoin villalangasta vielä villapaidan hyasintille. Minulla oli Seitsemän Veljestä-lankaa ja 24 silmukkaa. Kudottuna aina oikeaa, silmukat neljällä puikolla, niin sain suoraan putkea.  Taitaa kukkasta palella, kun noin pää piilossa paidassaan on. Jospa jo jouluaattona malttaa nostaa päänsä ylös.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: