DSC05979
Maukasta joulua.

Tämä idea sopii pikkulahjaksi tai siihen tilanteeseen, kun tulee yllättävä tarve lahjalle. Kaupat voivat olla kiinni ja mistään ei mitään saa. Suklaalevyn löytää mistä tahansa kioskista ja minun tapauksessani kaapista jemmasta. Sen lisäksi ei tarvita kuin arkki valkoista paperia ja pala kangasta.

DSC05975
Joulumaku valkoisessa suklaassa.

Ensin piirretään arkin keskelle ukon naama ja muut. Kirjoitetaan vielä joulutervehdyskin jos tahtoo. Tämän homman voi antaa vaikka lapsille. Jos isovanhemmat sattuvat pitämään suklaasta (kukapa ei pitäisi?), mikä sen kivempaa saada, kuin lastenlasten piirtämä hauska lumiukko.

DSC05977
Lumiukon vaatteet.

Hatun leikkasin fleecestä. Se on tuollainen suora putki, jonka ompelin koneella kiinni sivusta. Kankaan voi ihan hyvin vaikka liimata, mutta sitten täytyy odottaa kuivumista. Sukan varsikin käy tähän oikein loistavasti, koko on tietysti kiinni siitä, mitä suklaata ukon sisällä on. Toiseen päähän leikataan hapsuja ja pipo solmitaan kiinni niin, että päälle jää tupsu. Alareunaa voi kääntää pari kertaa. Ukko hatutetaan ja kaulaan laitetaan huivi.Melko mukava ukko siitä tuli, raaskiikohan sitä syödäkään.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: