DSC05640
Punaista ja valkoista.

Jouluaatto on täynnä perinteitä ja perinneruokia. Toisinaan mukaan voi yrittää mahduttaa jotain uutta. Tämä on meillä lasten herkkua ja se voisi olla hyvä riisipuuron ja rusinasopan korvaaja niille, jotka eivät tuosta yhdistelmästä niin välitä.

Alla on maitokiisseli. Eli maitoa lämmitetään kiehumispisteeseen ja se suurustetaan maizenalla melko vahvaksi. Maustetaan maun mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla. Kaadetaan kulhoon ja annetaan jäähtyä, jolloin vielä vahvistuu.

Päälle keitetään vaikka karpalomehusta myös melko vahva kiisseli perunajauholla suurustamalla. Tämä kaadetaan varovasti maitokiisselin päälle. Kannattaa vaikka laittaa iso lusikka kaadettavan  kiisselin alle, että se ei poraa reikää maitokiisseliin. Voihan tämän laittaa vaikka valmiiksi annosastioihin. Korkeajalkaiset lasit ovat oikein juhlavia tähän tarkoitukseen.

DSC06095
Joulun tuiketta.

Mutta tärkeintä on nauttia joulusta ja unohtaa turha kiirehtiminen ja suorittaminen. Olkoon joulu valkoinen tai punainen tai mitä vaan, parasta on nauttia läheisten seurasta ja tehdä joulusta sellainen, että on hyvä olla.

DSC06094
Rauhallista joulua!

Jouluna on myös hyvä löytää hetki omalle mieluiselle tekemiselle, olkoon se sitten kirjan lukemista, vain löhöilyä tai kuten minun tapauksessani, jotain pientä näpertelyä.

Nautinnollista joulua!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: