DSC06217
Suikaleet kierteellä.

Tammikuu on jo yli puolen välin ja viimeistään nyt voisi käyttää pakkasesta ne torttutaikinalevyt, jotka sinne ovat jääneet pyörimään. Tortut ei ainakaan minulle nyt enää niin kovasti maistu, että jotain muuta niistä pitäisi tehdä.

Minä paistoin ne suolaisiksi herkuiksi. Levyt leikataan pitkittäin neljään suikareeseen. Veitsellä tai saksilla, niillä saa kätevästi.

Rikoin kananmunan syvälle lautaselle ja vatkasin sitä hieman. Uitin suiroja kananmunassa pyyhkäisten ylimääräisen sormilla pois. (Muista puhtaat kädet!) Näin ne oli nopeasti voideltu molemmin puolin. Sitten ne käännetään löyhästi kierteelle ja asetellaan pellille.

DSC06218
Juustoa päälle.

Päälle ripotellaan juustoa tai mitä haluaa. Laitoin myös seesaminsiemeniä. Pienet kinkkukuutiot sopivat myös mainiosti.

Tämän jälkeen ne paistetaan paketin ohjeen mukaan. Helppoa ja nopeaa.

DSC06250
Kinuskia puolukkatäytteellä.

Kokeilin myös perinteistä kinuskikakkua vähän erilaisella täytteellä ja laitoin sinne puolukkaa. Enpä kertonut tästä lapsille etukäteen, puolukka kun ei ihan sitä lempparia ole. Survoin puolukan metallisihdin läpi, jolloin kuoret jäivät pois. Väliin ei tullut muuta kuin tätä sokeroitua puolukkasurvosta ja kermarahkaa suhteessa purkki kumpaakin. Hyvin toimi makean kinuskikuorrutuksen kanssa, eivätkä lapsetkaan irvistelleet happamalle.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: