DSC06295
“Räsymattosydän”

14.2. lähestyy, eli ystävänpäivä. Ystäviä ja rakkaita toki voi ja pitääkin huomioida jatkuvasti, mutta tuona päivänä voi luvan kanssa leikkiä sydämillä ja vaaleanpunaisella. Ja kun tykkään noista molemmista, niin miksen pitäisi myös ystävänpäivästä.

Sen kunniaksi vaaleanpunaisia sydämiä. Ensimmäi sai sisälleen rautalangasta taivutetun kehikon. Revin puuvillakankaasta noin kolmen sentin leveitä kaistaleita ja päikin ne kymmensenttisiksi palasiksi. Näitä sitten solmin rautalankakehikkoon kunnes tuloksena oli sopivan pullea “räsymattosydän”. Sydänmen sisälle laitoin vielä pienen puisen sydämen roikkumaan. Mielelläänhän tämä keikkuisi vaikka ystävän ovessa.

DSC06297
Ystävän kiemurasydän.

Toisen sydämen virkkasin. Kun sydän oli sopivan suuri virkkasin siihen vielä kiemuran koristeeksi ja koristekiemuran koristeeksi ompelin napin. (tulikohan tarpeeksi monta koriste-sanaa). Taakse hakaneula, niin sen voi kiinnittää vaikka takin kaulukseen.

DSC06298
Kolikkovahti.

Tämä pikkuruinen kolikkovahti pitää huolta niistä hätävaraeuroista, etteivät pääse katoamaan laukun pohjalta. Tämä on niin pieni ja ommeltu vain pykäpistoilla yhteen, että kovin monta kourallista kolikoita se ei jaksa kantaa, mutta muutaman kolikon kuitenkin.

DSC06294
Kolikkojemman palaset.
DSC06301
Suklaata ja sydämiä.

Kolikkosydän on helppo tehdä muutamasta palasesta.

 

Lopuksi vielä vähän makeaa. Tummaakin tummempaa suklaakakkua, pinnalla makeaa tuorejuustoa ja suklaakermaa. Kaikessa mukana aavistus appelsiinia. Ja vähän sydämiä tähänkin, tietysti.

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: