DSC06445
Armeija.

Kun talossa asuu pari pikkupoikaa, ei ole ihme jos joutuu kohtaamaan taisteluita. Siis sellaisia, jossa hyvikset tappeelee pahiksia vastaan tai punaiset sinisiä tai vaikka ukot vastaan örkit. Kaikenlaisia on nähty.

DSC06447
Ampumaan polvistunut sotilas.

Tinasotilaat on ollut yksi poikien ihastelun kohde. Niiden hankinnan voi tehdä kahdella tavalla, joko ostaa valmiina kaupasta tai hyvällä tuurilla kirppikseltä tai niin kuin me, eli valaa itse.

Koskaan en ollut sotilaita valanut, mutta eiköhän tuo uuden vuoden tinanvaluu kokemuksella mene. Netistä tilasimme tarveaineet, tinaa ja muotteja. Nuo muotit on se kallein osuus tässä hankinnassa. Tietenkin pojat olisivat halunneet mahdollisimman monennäköisiä ukkoja, tykkejä ja kaikenlaista rekvisiittaa. Mutta tyvestä puuhun mennään ja meilläkin oli nyt vain polvistunut ja seisova sotilas.

DSC06449
Tinaa, muotti ja kauha.

Tärkeintä on asettaa muotin puoliskot tarkasti ja tiiviisti yhteen, jotta hahmoista tulee siistejä. Tina karkaa pienestäkin kolosesta ja tekee hahmolle ylimääräisiä ulokkeita. Mutta toisaalta pilallekin menneen hahmon voi sulattaa uudelleen uljaaksi sotilaaksi. Ja tina on pehmeää metallia, ylimääräisiä ulokkeita on helppo leikata sivuleikkureilla pois.

Vaikka sotilaat ei minua itseäni innosta, puuha itsessään kylläkin, tämä oli hauskaa. Työn tuloksen näkee pian, tina kun ei kauaa aikaa vaadi kovettuakseen. Nämä hahmothan voisi vielä maalata omiin väreihinsä, silloin samoilla muoteilla saisi kaksi armeijaa. Meidän poitsut halusivat ne kuitenkin tinan värisinä. No, voihan ne maalata myöhemminkin. Ehkä me myös “joudumme” katsastamaan lisää muottitarjontaa ja kasvattamaan armeijaamme.

 

Join the Conversation

4 Comments

   1. Minulla olisi pieni laatikollinen maalaamattomia tinasotilaita. Erilaisia. Myös eläimiä, tykkejä, laivoja. Olisiko niistä nuorille miehelle lisää toimintaa? Voisin luopua niistä.

    Like

   2. Moi!

    Minulla olisi pari nuorta miestä, jotka mielellään huolivat tinasotilaita yms, jos et ole vielä löytänyt niille kotia.

    Like

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: