DSC06537
Pörröinen pehmoinen pupu.

Kun tämän päivän virpomistouhut on ohi, voi neuloa pehmoisen pääsiäispupun jos puikot vähänkin kädessä pysyvät. Suloisesta lopputuloksesta ei arvaa kuinka helppo tämä pupu on tehdä.

DSC06533
Ensin neulotaan neliö.

Ensin neulotaan kahdella puikolla neliö. Silmukkamäärästä ja puikkojen paksuudesta riippuu, kuinka suuri pupu lopulta tulee. Minulla oli tuollaista paksumpaa pörröistä lankaa, joten silmukoitakaan ei ollut kuin 20. Mutta esimerkiksi Seitsemällä Veljeksellä tehtynä 3,5 koon puikoilla 30 silmukkaa voi olla hyvä. Kudotaan aina vain oikeaa kunnes tuloksena on neliö. Sitten silmukat päätellään. Sitten tehdään pää. Kuvassa on mustalla langalla näytetty “kolmio” , joka harsitaan pupun värisellä langalla ja kiristetään. Ja samalla täytetään. Tästä muodostuu pää. Yläosan kolmiot muodostavat nyt pupun korvat.

DSC06535
Vartalo ommellaan kiinni ja täytetään.

Seuraaavaksi ommellaan pupun selkä kiinni korvien alapuolelta. Ja täytettä pupun vatsaan. Kun pupu on sopivan pullea, ommellaan pohja kiinni. Kiersin pohjaympyrän harsintapistoilla ja kiristin, niin pupusta tuli pyöreämuotoinen.

DSC06536
Vielä silmätön pupu.

Hännän voi tehdä tupsusta tai jostain valmiista pallerosta, minä kudoin pienen neliön jonka täytin vanulla ja muotoilin hännäksi.

Silmät voi ommella helmistä tai parilla mustalla pistolla. Ja rusetinkin voi laittaa kaulaan.

DSC06539
Valmis puppeliini.

Kun on tehnyt yhden pupun ja selkeyttänyt ohjeen itselleen, saattaa olla, että iskee himo tehdä kokonainen pupulauma pääsiäistä koristamaan. Ja ovathan nämä söpöjä pääsiäisen jälkeenkin.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: