DSC06632
Kukkaruukku ja servettejä.

Keskikesän kunniaksi voisi askarrella kukkakoristeisen tuulikellon terassille tai puutarhaan kilkuttelemaan. Tämä on hyvin helppoa ja yksinkertaista.

Tarvitaan tavallinen punasavinen kukkaruukku. Sen voi pohjamaalata. Itse maalasin sen vanhahtavan kuluneeksi, eli alle laitoin mustaa maalia ja päälle hieman huolimattomasti valkoista, aivan kuin ruukku olisi käytössä kulunut.

Sitten valitaan mieleinen kuvio servetistä. Minulla oli Ikean ruususervettejä. Kuvio leikataan irti. Servetistä käytetään vain ohut pintakerros, jossa kuvio on, pari muuta paperikerrosta irrotetaan pois.

On olemassa kaikenlaisia valmiina myytäviä servettilakkoja, mutta tavallinen Eri Keeper vähän vedellä laimennettuna käy ihan hyvin. Siis liimaa purkkiin ja loraus vettä ja sekoitetaan. Sitten kuvio laitetaan haluttuun kohtaan ja siveltimellä sivellään liimavettä kuvion päälle, varovasti ettei paperi mene rikki. Paperi kastuu läpi ja tarttuu purkkiin. Annetaan kuivua.

DSC06652
Valmis kello.

Kelloon tarvitaan myös jotain kilkuttimia. Minulla oli eri kokoisia puuhelmiä, osa vihreitä ja osan maalasin vaaleanpunaisiksi. Mitä painavampi kilkutin, sitä paremmin kello soi, nuo puuhelmet eivät kovin kovaa ääntä tuota. Rauta-avain tai keraaminen pallo tuo jo isomman äänen.

DSC06654
Kilkuttimet.

Joku helmi täytyy olla kellon sisällä, jotta osuu reunoihin ja tuo ääntä.

Solmin narut, joihin helmet oli pujotelu ylhäältä yhteen ja laitoin vielä yhden helmen ruukun reijän kohdalle toppariksi, että narut pysyvät oikealla korkeudella.

Kun minulla oli virkattuja kukkasia, laitoin vielä sellaisen huipulle koristukseksi, melko hempeä lopputulos.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: