DSC06843
Kakkuja pöytään.

Viime sunnuntaina vietettiin taas ravintolapäivää, silloinhan kuka tahansa saa perustaa yhden päivän ravintolan haluamaansa paikkaan.

Innostuin siitä jo edellisenä ravintolapäivänä toukokuussa. Sain onneksi melko helpolla puhuttua pari kaveria puuhaan mukaan. Perustimme kakkukahvilan silloin ja nyt kuppilamme avasi toistamiseen ovensa.

Koska kuppilamme nimi oli Kellohelmakuppila, olimme pukeutuneet kellohelmamekkoihin 50-luvun tyyliin, jokaisella monta metriä tylliä alushameissa. Taustalla tietenkin soi ajan musiikki, pääartistina Elvis. Kakkujen lisäksi meillä oli myynnissä erilaisia itse tehtyjä käsitöitä, kaikki kun siitäkin puuhasta olemme innostuneita.

DSC06836
Manteli-suklaa-juustokakku.

Edellisellä kerralla kakut hupenivat viimeistä murua myöten, joten nyt leivoin jokusen enemmän. Tälläkin kertaa kakunsyöjiä riitti, eikä tarvinnut murehtia, mitä tehdä ylimääräisille kakuille, niitä kun jäi vain rippeet.

DSC06841
Cookies.

Tarjolla oli vain kakkuja, ainoan poikkeuksen tekivät isot keksit, lähinnä siksi, että kaikki lapset eivät aina kakuista innostu. Jättikeksit sisälsivät tummaa ja valkoista suklaata ja kuivattuja karpaloita.

DSC06835
Kesän viimeiset mansikat.

Hyvää tuuria oli, että sain vielä laatikollisen mansikoita, vaikka näin pitkällä elokuuta ollaankin. Tarjolla oli siis myös perinteistä mansikkakermakakkua ja sain vielä käyttää marjoja muuhunkin koristeluun. Kotimaiset marjat vaan ovat niin hyviä. Houkutteli mansikan tuoksu paikalle tietysti näitä höperöitä ampiaisiakin, mutta sokerin tuoksusta hullaantuneina, ne eivät onneksi osanneet lähteä pistämään ketään.

Ja kivaa oli ja tuntuivat asiakkaammekin nauttivan. Kaunis aurinkoinen päivä suosi meitä. Kyllä me taas olimme onnellisen tyytyväisiä, vaikka edellinen viikko oli täynnä tiukkaa järjestelyä ja jos jonkinlaista puuhaa väsymykseen asti. Ja taisi varpaammekin kiljua tuskasta korkokenkäpäivän jälkeen, mutta sovimme jo, että kolmen kuukauden kuluttua, seuraavana ravintolapäivänä, tempaisemme taas. Onko se Kellohelmakuppila, joka avaa kolmannen kerran ovensa vai jotain muuta, sitä vielä emme tiedä.

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: