DSC06879
Kahvitassin pitsiliina.

Arjen voi muuttaa juhlaksi, vaikka ihan arkenakin, pikkuisilla jutuilla. Jälkiruokakiisselin voi syödä vaikka siitä kaikkein kauneimmasta lasista, joka suurimman osan ajasta seisoo tyhjän panttina kaapin ylähyllyllä. Tai sitten voi tuunata kahvihetkestään ylellisen, nauttimalla kahvin lempparikolpakon sijaan rauhassa oikeasta kahvikupista kauniisti tarjottuna. Ainakin hyvän ystävän kyläillessä voi kahvin kylkeen liittää jotain turhaa, mutta niin nättiä.

Nämä kattausliinat on juuri tuohon tarkoitukseen. Eihän niitä kai tarvita, mutta sulostuttavat kahvihetkeä.

 

DSC06876
Värisuora.

Kun näitä virkkaa yhden, niin jo se huutelee itselleen kaveria ja niin edespäin. Eipä aikaakaan, kun huomaa jo virkanneensa koko sarjan erilaisissa väreissä jos vaan lankaa löytyy.

Näinpä kävi ainakin minulle ja pikkuliinoja valmistui melkoinen satsi. Jokaisella värillä on parinsa. Ja jos kattaa isommale porukalle, niin eihän joka liinan tarvitse olla saman värinen, yhteen ne sopiivat varmasti.

Kokoa tuolla liinalla on noin 14 senttiä. Meneehän se muuhunkin tarkoitukseen, vaikka ihan perinteisesti sen pikkuisen kukkavaasin alle.

 

DSC06880
Vaaleanpunaista minulle.

Tietenkin minulla on se oma lempparini, joka pasaa ehdottoman hyvin ruusukuppieni kanssa. Ikuinen suosikkivärini, vaaleanpunainen.

Virkkasinhan minä vielä niitä pienempäkin liinoja, jotka sopivat  mukin alle, noin 10 senttiä halkasialtaan. Toki tuo isompikin mukin alle käy mainiosti, mutta sainpahan hyvän syyn virkata vähän lisää.

 

 

 

DSC06878
Puuvillapitsiä.

 

 

Join the Conversation

2 Comments

    1. Nämä olen virkannut “omasta päästäni” eli katsellut malleja ja sitten kuvasta soveltanut. Voinpa yrittää keretä piirtää ohjeen näille ja julkaista sen lähiaikoina. 🙂

      Like

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: