On joulukuun ensimmäinen ja aika avata joulukalenterin ensimmäinen luukku.

Minä odotan jouluista maisemaa, edes pientä valkeaa lumipeitettä, joka saisi maisemasta valoisamman ja tunnelman siitä,että joulu on jo ihan lähellä.

DSC07096
Hamahelmiä kuusikulmaisella alustalla.

Askartelin siis lumihiutaleita, tällä kertaa hamahelmistä, eli noista lähes jokaisesta tavaratalosta löytyvistä muovihelmistä, jotka silitysraudan avulla sulatetaan yhteen. Muista laittaa leivinpaperi helmien ja silitysraudan väliin! Lapset ovat tässä askartelussa erityisen taitavia.

DSC07098
Sulatettu silitysraudalla.
DSC07101
Koristeeksi vaikka pikkupakettiin.

Tämän mallin saa parhaiten tehtyä kuusikulmaisen pohjan avulla, mutta jokainenhan voi askarrella ihan oman näköisiä lumihiutaleita, eiväthän ne taivaalta alas leijailevat hiutaleetkaan samalta näytä. Kaikki ovat erilaisia.

Näitä hiutaleita voi sitten käyttää joulun aikaan koristeina kuusessa, korteissa tai vaikka pakettien päällä. Söpösiä ovat.

Toisena vinkkinä kerrottakoon, että vanhat kirjat ja sanomalehdet voi hyvinkin kierrättää lahjapapereina. Niistä saa kauniita paketteja, eikä tarvitse ostaa lahjakäärettä kaupasta.

Niin, meinasi unohtua. Kun kommentoit jotain joulukalenterin aikana, osallistut aaton jälkeiseen arvontaan, jossa joku voittaa joululahjan. Mikä se on, se on tietysti salaisuus, niinhän joululahjat ovat.

Join the Conversation

3 Comments

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: