DSC07072
Keksit pullotettuna.

On olemassa niitä ihmisiä, joilla on jo kaikkea tai joita ei välttämättä tunne niin hyvin, että osaisi ostaa täsmälahjaa. Kuten vaikka opettajat.

DSC07071
Hyvää ja kaunista.

Pelastajana on ruokalahjat, niistä kun pääsee syömällä eroon, ei jää ei-toivottua tavaraa nurkkiin. Tämä ruokalahja on kaunis katsella, mutta maistuu niin hyvälle, että varmasti saa saajan hyvälle mielelle. Eikä saajan tarvitse olla mikään jauhopeukalo selvitäkseen valmistuksesta.

Tarvitaan ensin kiva astia. Olen tehnyt näitä aiemmin hillopurkkeihin, mutta nyt kaupassa osui silmään sopivan kokoisia suurisuisia pulloja, niin päätin kokeilla niitä. Purkin on hyvä olla oikean kokoinen, että ainekset mahtuvat, mutta tyhjääkään tilaa ei saa jäädä, jotteivat sitten hölsky sekaisin. Nuo ovat suunnilleen litran vetoisia purkkeja.

DSC07073
Herkut pinnalla.

Purkissa on päällekäin aseteltuna pikkuleivissä tarvittavat ainekset. Kerrokset kannattaa tiivistää hyvin, jotta eivät sekoittuisi toisiinsa. Alimmaisena ovat vehnäjauhot (3 1/2 dl), joihin leivinjauhe(1 1/2 tl) on sekoitttu. Päällä rouhittua suklaata (1 dl), kauraryynejä (2 1/2 dl), sokeria (1 1/2 dl), ruskeaa ruokosokeria (1 1/2 dl), pähkinärouhetta (1/2 dl) ja ranskalaisia pastilleja rouhittuna(1 1/2 dl) .

Purkin kaveriksi liitetään vielä ohje,  joka kehoittaa lisäämään kuiviin aineisiin 100 g voita sulana ja kaksi munaa.  Aineet sekoitetaan keskenään, nostellaan pellille reiluja nokareita, jotka painellaan tiukoiksi ja paistetaan 200 asteessa noin 13 minuuttia.

Jos purkki jää vähän vajaaksi, sen voi täyttää suklaalla tai pähkinöillä täyteen. Takuulla hyvää ja ilahduttaa saajaansa.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: