DSC07226
Punapipoinen pullo.

Tässä ideassa yhdistyy itse tekeminen ja kaikille käypä kulutettava lahja. Jos nimittäin haluaa antaa lahjaksi oman käden tuotosta, mutta ei mitään suurta säilytettävää.

Lähes kaikki pitävät glögistä ja sitä tulee jouluna juotua. Toki glögipullon tilalle voi laittaa minkä muun tahansa pullon, jos sattuu tietämään lahjan saajan lempijuoman.

Helppo on ainakin tehdä. Neljälle puikolle luodaan riittävästi silmukoita. Punaisessa myssyssä minulla oli 3,5 puikot, seiskaveikka-lanka ja 20 silmukkaa. Valkoisessa myssyssä oli paksunpi lanka ja vähemmän silmukoita. Silmämäärää voi soveltaa käsialan ja langan mukaan.

DSC07225
Eihän palella?

Kudoin yksi oikein, yksi nurin joustinneuletta sipivan pitkän putken, kavensin joka toisen pois ja kiristin loput silmukat suppuun pujottamalla langan silmukoiden läpi. Vielä tupsu päähän ja valmista on. Kaveriksi tein vielä kaulaliinan.

DSC07224
Valmiina matkaan.

Jos puikot ei ole luotu pyörimään kädessä, mutta ajatus miellyttää, niin myssyn voi tehdä vaikka huopakaitaleesta, jonka leveys on vähän enemmän kuin pullon korkin ympärysmitta ja pituus pipon + tupsun verran. Kaitale liimataan sivusta putkeksi ja toisesta päästä leikataan vähän matkaa hapsuiksi. Kun pipoon pistää kiristysnauhan hapsujen ja pipo-osan väliin, muodostuu tupsu.

Pukeutunut pullo on hauska lahja.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: