DSC07235
Tontun luurankoja.

Pikkuruisten tonttujen teko on nopeaa ja hauskaa, eikä tarvita suurta määrää tarveaineita. Näitä voikin askarrella kokonaisen tonttujoukon ja vaikka asetella niitä ympäri taloa joulun tuojiksi.

DSC07236
Housut lankaa kieputtamalla.

Tarvitaan piipunrasseja (yhteen tonttuun kuluu yksi), helmiä (yksi iso pääksi ja neljä pienempää jaloiksi ja käsiksi), pikaisen huopaa tai kangasta, josta leikataan lakki sekä punaista tai harmaata lankaa vaateaineiksi.

Piipunrassi katkaistaan keskeltä. Toinen puoli taivutetaan keskikohdastaan ja taite liimataan päähelmeen. Näin syntyy vartalo ja jalat. Jalkahelmet liimataan piipunrassin päihin. Toisen puolikkaan päihin liimataan myös helmet, käsiksi. Tätä puolikasta kieputetaan vartalo-osan ympärille niin kauan, että käsille jää sopivasti pituutta.

DSC07237
Tonttulakkia vaille valmis.

Näin valmistuneen vartalon ympärille kieputetaan villalankaa housuiksi ja paidaksi. Kun tonttu on sopivan pullea voi lopettaa ja pujottaa langanpään neulan avulla vartalon sisään.

Kankaasta tai huovasta leikataan pipokappale, joka liimataan päähän ja takasauma liimataan kiinni. Kun pipon yläosaan laittaa kiristysnauhan muodostuu pipoon tupsu.

DSC07241
Lankasydän.
DSC07240
Tontut pakettitalkoissako?
DSC07239
Hip, hei, me osataan.

Samalla tavalla piipunrassin ympärille lankaa kieputtamalla tein vielä sydämen. Kieputin langan suoran rassin ympärille ja suljin sen sitten ympyräksi ja lopulta muotoilin sydämeksi. Rusetti vielä koristukseksi.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: