Luukku numero 19

DSC07259
Kahdenlaiset karkkikepit.

Karkkikeppejä, lumiukkoja, niitä kuuluu jouluun… miksei siis lumiukkokarkkikeppejä.

Nämä ihastuttavat ainakin lapsia, miksei aikuisiakin. Kaupoista löytyy amerikkalaisia isoja valkoisia vaahtokarkkeja. Yhteen ukkoon tarvitaan kolme. Karkkikeppi kuoritaan pois muovikuoresta. Vaahtokarkkeihin leikataan saksilla pystyviilto suunnilleen puoleen väliin. karkkikepin varteen asetetaan kolme “lumipalloa” päälekkäin. Tuore vaaahtokarkki on sisältä niin tahmea, että ne pysyvät karkkikepin ympärillä ihan itsestään.

DSC07260
Ukko ja sen kaverit.

Sitten ukon voi koristella. Minulla oli mustia sokerihelmiä, jolla tein silmät, suun ja napit. Ne voi tehdä myös vaikka sulalla suklaalla tai mustalla sokeripursotteella. Helmet kiinnitin sokerikuorrutteella. Olin myös tehnyt sokerimassasta pieniä porkkanoita, jotka laitoin neniksi. Vaikka pieni karkki käy myös tähän hommaan.

DSC07261
Valmis.

Kun ukot käärii paperiin, niin ovat valmiita lahjaksi annettaviksi.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: