DSC07401
Valmiina palvelemaan.

Aina välillä tulee pelastettua vanhoja huonekaluja joutumasta hävitykseen. Kovin kauniilta nämä pelastettavat eivät useinkaan näytä, mutta jos perusta on kunnossa, eikä ole lahovikaa, maalilla saa ihmeitä aikaiseksi.

DSC07381
Tästä lähdettiin.

Tämäkin pikkuinen lipasto oli jo parhaat päivänsä nähnyt. Maali oli kulahtanutta. Vetimet olivat kamalan rumat ja osa niistä puuttuikin. Joskus laatikoissa oli ollut lukot ja avaimetkin, mutta nyt avaimista ei ollut mitään tietoa ja tuskin lukotkaan välttämättämättä olisi toimineet. Mutta lipasto ei heilunut eikä huojunut ja se oli ehtaa puusepäntyötä ja vielä hyvin tehty.

DSC07403
Uudet vetimet.

Ensin siis poistin kaikki vetimet ja lukkopesien ympärillä olevat suojat. Sitten kittasin umpeen vanhat vetimien reijät ja lukkopesätkin, niihin en halunnut lähteä metsästämään uusia lukkoja ja avaimia.

DSC07402
Ihanat koukerojalat.

Sitten hiontaa ja hiontaa, vähän uutta kittiä ja taas hiontaa. Kun hionta oli valmis, putsasin pölyt huolella ja oli maalaamisen vuoro. Kolme kerrosta puolihimmeää Helmi-kalustemaalia peitti tarpeeksi ja pinnasta tuli kaunis. Vielä reijät uusille vetimille ja vetimet paikoilleen. Niin vanha lipastoraukka ei näyttänytkään enää ollenkaan niin raukalta ja oli valmis tas palvelemaan vuosia eteenpäin.

Join the Conversation

2 Comments

    1. Nuo vetimet ovat olleet kaapissani odottamassa kohdettaa jo aika pitkän aikaa ja en ihan varmaksi muista, mistä ne ostin. Mutta mm. Hyvän tuulen puoti Tampereella ja netissä myy samanlaisia ja monia muitakin ihania vetimiä.

      Like

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: