DSC07649
Keltainen pääsiäispussukka puuvillalangasta.

Arjen tavanomaisuuksia voi kaunistaa pikku jutuilla, kuten nyt vaikkapa laittamalla saippuapalan söpöön virkattuun pussukkaan. Pussukassa roikkuessaan se pysyy paikallaan ja siitä sitä voi käyttää entisenlaisesti.

DSC07646
Kalalankapussukat.

Toiset pussukat tein puuvillalangasta ja niistä tuli pehmoisia. puuvillalanka tietenkin venyy vähän kastuessaan, mutta ei se haittaa. Vaaleat pussukat tein vanhasta kangaspuiden loimilangasta, se on useampisäikeistä kalalankaa. Tällöin pussukasta tulee karkeampi ja se ei veny käytössä.

DSC07648
Pyöreä pohja.
DSC07647
Kerroksia saippuan verran.

Pikkuiset pussukat on helppo tehdä. Aloin virkkaamaan sormen ympärille kierrettyn lankalenkkiin pylväitä. Ensimmäisellä kerroksella niitä oli 16. Seuraavalla kerroksella lisäsin jokaisen pylvään väliin ketjusilmukan. Kolmas kerros valmistui toistamalla 2 pylvästä, yksi ketjusilmukka. Tämän jälkeen en enää lisännyt silmukoita, vaan tein vaihtelevasti pylväitä ja ketjusilmukoita. Kuitenkin niin, että niiden yhteismäärä pysyi aina samana. Yläreunaan virkkasin koristereunan ja ripustuslenkin.

Sitten vaan kiristysnauha pujotetaan pylväiden välistä ja valmista tuli.

 

Join the Conversation

2 Comments

    1. 😀 Kun on näperellellyt koko ikänsä, sitä on jo ehtinyt tehdä kaikenlaista ja harjoitushan tekee mestarin. Mutta tärkeintä on muistaa tekemisen ilo, eikä haittaa vaikka kaikki ei mene “ihan ohjeen mukaan”.

      Like

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: