DSC07745
Sisarukset.

Niin suosittuja kuin Bratz-nuket ovatkin, niin ei niitä kyllä kovin luonnolisen näköisiksi voi väittää. Kun törmäsin kuvaan tuunatusta Bratzistä, niin pakkohan sitä oli itsekin kokeilla.

DSC07734
Uudistetut kasvot.

Ei kun kokeilemaan. Ensimmäinen asia, mitä nukke tarvitsi oli kunnollinen meikinpoisto. Suojasin nuken vartalon tuorekelmulla kietomalla nuken tiiviisti siihen. Vartalo on eri ainetta kuin pää ja se kärsii helpommin. Samoin suojasin hiuksetkin.

Aloitin homman kokeilemalla kynsilakanpoistoainetta ja vanupuikkoja. Aivan liian kesyt aseet, mitään ei tapahtunut!

DSC07737
Uusi virkattu mekko.

Seuraava yritys oli mineraalitärpätti/lakkabensiini, niin pullon kyljessä luki. Ja armotonta hinkkausta vanupuikoilla. Siinä tärpättihöyryissä hinkkasin kyllä melkoisen kauan. Vähitellen naama alkoikin puhdistua. Mikään helppo homma puhdistus ei ole, tiukkaan on maalit laitettu, mutta tietysti tarkoitus onkin, että ne kestävät leikkejä. Ja vaikka kuinka tekisi mieli ottaa karhunkieli käyttöön, älä tee sitä. Sillä vaikka tärpätistä märkä naama näyttää siltä että ei naarmuunnu, niin kylläpä naarmuuntuu. Testattu on. Valkoinen ihmesieni sen sijaan on ihan  käypä väline.

Puhdistuksen jälkeen naama pitää pestä miedolla saippualla, jotta tärpätti ja rasva lähtee pois ja uudet maalit pysyy.

Silmät ja kulmat maalasin aikoinaan Tiimarista ostetuilla akryylimaaleilla, mutta niitä saa kyllä muistakin kaupoista tavarataloista alkaen.

DSC07746
Lettipää.

Kasvojen uudelleenmaalaus ei myöskään ole kärsimättömän ihmisen puuhaa. Tarvitaan ohuenohut sivellin ja vakaa käsi. Mutta kannattaa kokeilla. Melkoisesti muuttuu tytön ilme.

DSC07736
Virkatut säärystimet.

Lopulta virkkasin nukelle paidan, mekon ja säärystimet. Nämä nukethan vaihtavat heti koko jalkaterän, kun kenkiä tahtovat vaihtaa. Säärystimet tekivät huippukorkeista korkokengistä maalaistytölle sopivat.

DSC07695
Bileporukka odottaa meikinpoistoa.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: