DSC07936
Juhannuksen lämmitin.

Minulla on aina joku virkkuu työn alla. Yleensä kyllä saan keskeneräiset työni melko tehokkaasti valmiiksi, ennen kuin aloitan uuden. Joskus tosin saattaa tulla jokin uusi mielenkiintoinen työ, joka keskeyttää edellisen. Saattaapa se keskeneräinen sitten unohtuakin kaapin perukoille.

DSC07934
Erikokoisia neliöitä.

Ennen juhannusta huomasin yhden keskeneräiseksi jääneen tilkkupeiton lojuvan kaapissa. Paljon paloja oli valmiina ja niitä oli yhdistettykin. Mutta muutama palanen puuttui. Onneksi jemmoista löytyi vielä oikeanvärisiä lankojakin. Lankojen kausivaihteluissa on se kivaa, että kauppoihin tulee uusia herkullisia värejä, mutta samalla toisia poistuu. Noitakaan viltissä käyttämiäni lankoja ei enää kaupasta löydy.

DSC07937
Pikkiriikkisiä ja isoja.
DSC07935
Nirkkoreuna viisellä kerroksella.

Tänä juhannuksena suunnitelmissa oli olla rannassa Suomen kesästä nauttimassa. Suomen kesähän on mikä on, välillä juhannuksena voi sataa jopa lunta. Minulla oli tarkka suunnitelma. Kokosin peiton valmiiksi, jättäen reunan virkkamisen ja lankojen päättelyn rantaan.

Saisinpa istuskella mukavasti viltin alla ja samalla virkata peittoa valmiiksi.

Ja hyvin suunnitelmani toimikin. Juhannusviikonloppuna viltti oli valmis. Ja minä pysyin lämpimänä.

Peitossa on käytetty eri kokoisia isoäidinneliöitä. Reuna on virkattu neliöissä käytetyillä väreillä kuin isoa neliötä kiertäen. Viimeisellä kierroksella virkkasin vielä nirkon kolmesta ketjusilmukasta keskimmäiseen kolmesta pylväästä. Näin reunasta tuli mielestäni viimeistellymmän näköinen.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: