DSC08236
Näytänpä kieltäni.
DSC08234
Pikaleipurin ainekset. 🙂

Välillä saa ylittää aidan siitä kohtaa missä se on matalin. Ja innokkainkin leipoja voi jättää sen leipomisen vähemmälle. Minä tein niin tänään. Kauppareissulla mukaan tarttui pussi hillomunkkeja. Nappasin lisäksi purkin kermaa ja tomusokeria suunnitelmissani auttamaan. Lopuksi kiersin vielä karkkihyllyn kautta ja sieltä vähän nameja matkaan. Ainekset kasassa!

Kotona näistä  munkeista kuoriutui kieltä näyttäviä monstereita. Eipä paljon aikaa tuhrautunut ja uskon että maistuu lapsille.

DSC08238
Monsterimeininkiä.
DSC08237
Voiko sitä huonosti jos kieli on vihreä?

Halkaisin munkit ensimmäisenä osittain. Jätin ne kiinni yhdeltä sivulta. (Nämä kun olivat neliskanttisia, pyöreät olisivat ehkä olleet kivempia, mutta ei haittaa. ) Monsterit on kuorrutettu valkuaistomusokeri kuorrutteella. Eli yhteen munanvalkuaiseen vatkasin tomusokeria niin paljon, että kuorrute oli sen verran jäykkää, että siitä sai levitettyä paksun valumattoman kerroksen. Ennen kun kuorrute jähmettyi, laitoin siihen pyöreitä nameja silmämuniksi. Ripottelin päälle myös suklaa strösseleitä, sillä kyllähän kaikissa monstereissa on vähän karvoja. Samalla kuorrutteella liimasin silmämuniin mustuaiset, ne ovat sokerihelmiä, mutta mustat naminpalatkin käy hyvin. Vaikka pätkä lakupötköä.

Sitten varovasti suuta auki ja kermavaahtoa suuhun. (Voi muuten käyttää myös niitä kylmähyllystä löytyviä valmisvaahtoja painepullossa, säästää siinä vielä vatkaamisen vaivan.) Kun suu tuli täyteen vaahtoa, pistin sinne tennismailan näköisen irtokarkin kieleksi. Kun pistää karkin ylösalaisin, niin tennismailan ristikkokaan ei näy. Niinpä se monsteri nyt näyttää kieltään.

DSC08235
Plääh, meil on nälkä, onks teilläkin?

Höpöä viikonloppua vaan kaikille. Tehkääpä monstereita. 😀

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: