Luukku numero 4

DSC07132
Joulukuun neljäs.

Minä virkkaan, ennen joulua, jouluna ja joulun jälkeenkin. Se vaan on niin kivaa ja koukku ei isoa tilaa kassissa vie. Eipä ole turhia odotteluaikoja minulla, kun ne voi aina virkata. Ja jos ei lankaa matkasta löydy, niin puran vaikka paidan ja virkkaan sen uudelleen. No, en sentään. Mutta ei kovin kaukanakaan. Myönnän, että monasti olen käynyt ostamassa vyyhdin lankaa ja koukun vain sen takia, etten ole mukaan muistanut kotoa ottaa. Niitä myydään onneksi lähes joka kaupassa.

DSC08347
Toinen puuvillalangasta, toinen villalangasta.

Nyt voi sitten virkata sydämen vaikka jokaisen paketin päälle koristamaan. Tai vaikka kuusen täyteen. On sitten niin helppo ja nopea malli saatavilla. Vain kolme kerrosta ja sydän on valmis. Ja voi tehdä ohkaisesta langasta pienellä koukulla pikkiriikkisiä sydämiä tai isommalla koukulla vähän reilumpia. Käytössä mallikappaleissa minulla oli 3,5 koukku ja siihen passaava lanka.

DSC08345
Mallikuva ja valmis sydän.
DSC08348
Puuhelmi sopii koristeeksi.

 

 

 

 

Lanka kierretään pari kertaa sormen ympäri ja aloitetaan virkkaus näin syntyneeseen lenkkiin.

1. KERROS

Virkkaa 12 kiinteää silmukkaa lenkkiin ja sulje kierros piilosilmukalla. (lenkin keskireikää voi nyt kiristää haluamansa kokoiseksi, mikä omaa silmää miellyttää)

2. KERROS

Virkkaa 7 ketjusilmukkaa, jätä yksi ks väliin ja tee 1 pylväs seuraavaan kiinteään silmukkaan. Tee 2 kjs, jätä 1ks väliin ja tee 1 pitkäpylväs seuraavaan ks:aan. Tee 3 kjs, jätä 1 ks väliin ja tee 1 pp seuraavaan ks:aan. Tee 2kjs, jätä 1 ks väliin ja tee 1 pylväs seuraavaan ks:aan. Tee 7 kjs, jätä 1 ks väliin ja tee piilosilmukka seuraavaan ks:aan. Tee vielä seuraavaankin ks:aan piilosilmukka.

3. KERROS

Tee 7:n kjs lenkkiin  1 puolipylväs, 3 pylvästä, 3 pitkääpylvästä, 3 pylvästä, 1 puolipylväs. Tee 2:n kjs lenkkiin 3 puolipylvästä. Tee 3:n kjs lenkkiin 1 puolipylväs, 2 pylvästä, pitkäpylväs, ketjusilmukka, pitkäpylväs, 2 pylvästä, 1 puolipylväs. Tee 2:n kjs lenkkiin 3 puolipylvästä. Tee 7:n kjs lenkkiin 1 puolipylväs, 3 pylvästä, 3 pitkääpylvästä, 3 pylvästä, 1 puolipylväs. Sulje piilosilmukalla. Virkkaa ketjysilmukoita sopivaksi ripustuslenkiksi.

DSC08349
Ehkä kristalleja.

Valmiin sydämen voi kovettaa vaikka Erikeeper-vesi liuoksella. Vähän liimaa sekoitetaan veteen . Sydän kastellaan siinä ja annetaan kuivua.

Vielä muistutus, jos jätät kommentin joulukalenteriin, olet mukana joululahjan arvonnassa. Se on yllätys ja arvotaan joulun jälkeen.

 

Join the Conversation

2 Comments

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: