Kukkakakku.
Mokkapalakuorrutus.

Viime aikoina olen tehnyt aikas monta suklaakakkua, joten pääsköön niistä osa tännekin.

Sisällöltään kakut ovat erilaisia, mutta yhdistävänä tekijänä on kermavaahto, jossa on tuhdisti maustamatonta kaakaojauhoa, vaniljasokeria ja minä tietysti laitoin sokeriakin, koska makeasta tykkään. Kaakaon ja sokerin määrää voi säädellä tietysti maun mukaan, tykkääkö suklaisemmasta ja kuinka makeasta. Minä laitoin pyöreästi pari ruokalusikallista kaakaota 2 desiin kermaa. Teelusikallinen vaniljasokeria on hyvä. Kaikki sekaan kerman joukkoon ja sitten vatkataan.

Audikakkua automiehelle.
Potkulauta nojallaan kiviä vasten.

Osassa kakuissa on päällä “mokkapalakuorrus”, suhteellisen löysä, että se levittäytyy kauniisti kakulle. Tämä laitetaan tietysti ennen reunojen pursotusta.

Kahdessa kakussa on kaakaolla maustettu kakkupohja, yhdessä tavallinen vaalea. Välissä täytekakuissa on vadelmalla maustettua kermarahkaa. Vadelma ja suklaa sopivat hyvin yhteen.

Mutakakkua suklaakuorrutteella.

Lättänä kakku on mutakakku, joka nyt sai suklaisen kermakuorrutteen, yleensä tykkään tuorejuustosta. Päälle vielä vähän rouhittua valkosuklaata. (tai oikeasti se on leikattu perunankuorimaveitsellä, saa kivoja kiekuroita 😉 ). Pääsiäinen kun lähestyy, niin pistin pari suklaamunaa. Valkosuklaa alkoikin sitten näyttää vähän linnunpesältä. Takuuhyvä ja helppo kakku pääsiäisen jälkkäriksikin.

 

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: