Joulukuun viides päivä.

Tänään on hyvä hetki askarrella jotain pikkuisen. Aina ei tarvitse lähteä metsästämään suurensuuria askartelutarvikkeita, vaan voi kaivella vähän nurkkia, mitä jemmoista löytyy. Tämä on tehty niin.

Jostain syystä pidän hiiristä. En toki siitä, jos elävät sellaiset päättäisivät muuttaa nurkkiin asumaan, mutta muuten ne ovat hurjan söpöjä.

Tämä pikkuinen hiiri syntyy viinipullon korkista, tukevasta rautalangasta, kaulahuiviksi sopivasta kankaasta (minulla oli neljän silmukan neulosputkea), helmestä nenäksi, huopaa tms korvamateriaaliksi ja mitä nyt kukin tahtoo hiireensä laittaa.

Valmistaminen on helppoa. Vääntelin rautalangasta jalat, kädet ja kieputtelin hännän, se auttaa hiirtä pysymään pystyssä. Ne on helppo työntää korkkivartaloon. pikku tipalla liimaa ne saa pysymään aloillaan.

Häntä pitää pystyssä.
Onko oven takana tonttu?

Puuhelmen puolikas liimataan nenäksi, silmätkin voi tehdä helmistä, mutta minä piirsin ne, koska halusin niiden olevan ihan pienet. Kangassuikale kaulaan huiviksi. Vielä korvat päähän ja hiiri alkaakin olla valmis. Tämä hiiri tahtoi olla tyttö, joten se sai rusetin ja samansävyisen napin. Jostain laatikon pohjalta löytyi massasta tekemäni sydän, joten liimasin sen hiiren kainaloon. Ehkä hiiri on menossa tontun luokse kylään ja viekin sydäntä lahjaksi. Ensin nimittäin ajattelin tekeväni hiirelle pikku paketin käteen. Oikeastaan tämä hiiri kaipaa kaveria ja voihan näitä askarrella vaikka koko hiiriparven. Voisiko niillä olla pikkuiset laulunsanat kädessään, saataisiinpa siitä oiva hiirikuoro!

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: